Lukašenko najavio da će s Putinom pričati o Poljskoj: "Hijeni Evrope" pokazati mesto

U Poljskoj su se nastanili Amerikanci, tu nema ni suvereniteta ni nezavisnosti. Šta god Amerikanci kažu, oni to rade, ocenio je predsednik Belorusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da namerava da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o tome kako da Poljskoj "pokažu gde joj je mesto", nakon što su iz Varšave stigle izjave o spremnosti da ta država učestvuje u sukobu u Ukrajini.

Lukašenko je poljskog ambasadora u Francuskoj Jana Emerika Roščiševskog koji je u intervjuu francuskoj televiziji tvrdio da u slučaju poraza Kijeva Varšava morala da uđe u sukob nazvao "ludim".

"Lupio je: Borićemo se protiv Rusije. Smatrajte da će od nas (Belorusije) da počnu. Šta mi treba da radimo? Prvo pitanje o kojem ćemo razgovarati sa Putinom je kako da im pokažemo gde im je mesto", istakao je Lukašenko na zvaničnom događaju posvećenom 80. godišnjici tragedije u Hatinju. 

Govoreći o poziciji Poljske, koju je još jednom nazvao "hijenom Evrope", Lukašenko je istakao da Varšava trenutno nije u poziciji da vodi samostalnu politiku."Tamo su se nastanili Amerikanci, tu nema ni suvereniteta ni nezavisnosti. Šta god Amerikanci kažu, oni to rade", ocenio je beloruski lider.