Svet

Taker Karlson: Transrodna ideologija je prirodni neprijatelj hrišćanstva

"Hrišćanstvo i transrodno učenje su dve potpuno nekompatibilne teologije", rekao je Karlson, ocenivši da se ta dva svetonazora "nikada ne mogu pomiriti" i da su "na putu međusobnog sudara"
Taker Karlson: Transrodna ideologija je prirodni neprijatelj hrišćanstvaGetty © Drew Angerer/Getty Images

Teško naoružana osoba koja je upala u hrišćansku osnovnu školu u Nešvilu i usmrtila troje dece i troje odraslih radnika mogla bi da bude samo nagoveštaj nasilja koje će uslediti zbog inherentnog sukoba ideologija, tvrdi voditelj "Foks njuza" Taker Karlson.

"Hrišćanstvo i transrodno učenje su dve potpuno nekompatibilne teologije", rekao je Karlson u svojoj emisiji, ocenivši da se ta dva svetonazora "nikada ne mogu pomiriti" i da su "na putu međusobnog sudara."

Prema Karlsonovoj oceni, to transrodnu ideologiju čini "prirodnim neprijateljem" hrišćanstva.

Iz policije je nakon incidenta u Nešvilu, savezna država Tenesi, saopšteno da je 28-godišnji ubica bio motivisan "ozlojeđenošću" zbog toga što su je naterali da pohađa hrišćansku školu dok je odrastala u toj oblasti.

Karlsonova emisija je prošle nedelje emitovala segment o navodnom porastu militantnosti transrodnih osoba, citirajući izveštaj državne medijske organizacije NPR o aktivistima koji su se naoružavali zato što su se osetili pod pretnjom napada.

Karlson je tada iskazao mišljenje da će antihrišćanska strana prva proliti krv. On je istakao da su incidentom u Nešvilu "naši strahovi potvrđeni".

"Trans ideologija zahteva dominaciju nad samom prirodom", rekao je Karlson. "Možemo da promenimo identitet sa kojim smo rođeni, reći će vam sa sumanutom sigurnošću. Hrišćani se nikada ne mogu složiti sa ovim jer veruju da su to moći za koje veruju da ih poseduje samo Bog".

"Ta nevoljnost da se saglasi sa idejom da je trans osoba iznad prirode dotiče i gnevi neke pojedince u trans zajednici. Ljudi koji veruju da su Bog ne mogu izdržati da im govore kako to nisu", rekao je Karlson.

Karlson je kritikovao predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je nakon incidenta ponovo pozvao na zabranu posedovanja jurišnih pušaka, tvrdeći da političari koriste incident u Nešvilu za postizanje sopstvenih političkih ciljeva umesto da istražuju uzroke.

Voditelj je dodao da je "trans pokret usmeren protiv hrišćana, uključujući i nasilje". Većina hrišćanskih vođa ne želi da prizna tu realnost, tvrdio je Karlson, jer bi suočavanje sa pretnjom zahtevalo zauzimanje "izrazito nepopularnih stavova".

image