Svet

Kanadski novinar raskrinkao ukrajinske propagandiste

Kijev plaća strane novnare da šire njihovu propagandu, tvrdi kanadski novinar
Kanadski novinar raskrinkao ukrajinske propagandiste© Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Kanadski novinar Kian Bekst napisao je na Tviteru da su mu Ukrajinci nudili "hiljade dolara" da širi njihovu propagandu.

"Jedan ukrajinski novinar mi je ponudio hiljade dolara mračnog novca da delim proukrajinsku propagandu. On je rekao da već plaća druge novinare i da bi mi platio više nego što prosečni Ukrajinac zarađuje na mesečnom nivou za nekoliko mojih tvitova", napisao je on.

"Gde Volodimir Kuzma dobija ovaj novac? Da li je reč o našem novcu koji se šalje u Ukrajinu kako bi se potkupili ljudi koji će da podržavaju njihovu agendu? Mislio sam da je Ukrajina dobra strana - zašto onda potkupljuju novinare?" dodao je on u narednom tvitu.

"Ovo su taktike za koje nam je rečeno da koristi Rusija", napisao je on na kraju i najavio da će otkriti o kojim novinarima je reč.

Bekst je naknadno je u članku za kanadski portal "Kaunter signal" napisao da Kijev pokušava da kontroliše objave o Ukrajini u zapdnim medijima, dok države članice NATO-a u Ukrajinu šalju naoružanje i obučavaju njihove vojnike.

image