Izrael gađao sirijske položaje u Homsu

Izraelska vojska je odbila da komentariše izveštaj o poslednjem napadu u Siriji, trećem od četvrtka, dok sirijsko Ministarstvo odbrane navodi da su u vazdušnom napadu pogođeni istureni položaji

Izrael je gađao isturene položaje u sirijskoj provinciji Homs u napadu u nedelju rano ujutru, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane, dok su zapadni obaveštajni izvori rekli da su napadi pogodili niz vazdušnih baza u centralnom regionu zemlje u kojoj se nalaze iranski kadrovi.

Izraelska vojska je odbila da komentariše izveštaj o poslednjem napadu u Siriji, trećem od četvrtka i samo dan nakon drugog napada u petak u kojem je ubijen oficir iranske Revolucionarne garde, preneo je Rojters.

Izrael je pokrenuo "vazdušnu agresiju iz pravca severozapadnog Bejruta gađajući neke isturene položaje u gradu Homsu i njegovoj okolini u 00:35 sati", saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane u državnim medijima.

Dva zapadna obaveštajna izvora koja su želela da ostanu anonimna rekla su da su raketni udari bili usmereni na vazdušnu bazu T4 koja se nalazi zapadno od drevnog grada Palmire i aerodrom Al Daba, u kojoj je, prema njihovim navodima, stacionirano iransko vojno osoblje zajedno sa borcima iz libanskog Hezbolaha.

Sirija negira navode Zapada i Izraela da Iran, čiji najviši vojni zvaničnici često posećuju Siriju, ima veliko vojno prisustvo u zemlji.

Sirijski vojni izvor je za državne medije rekao da su udari prouzrokovali određenu materijalnu štetu pri čemu je povređeno pet vojnika.