Ukrajina granatirala prelaz za evakuaciju civila u Hersonskoj oblasti: Četvoro poginulo (FOTO)

Civilni prelaz koji je pogođen, funkcionisao je tokom noći kako bi se što više lokalnog stanovništva poslalo na istočnu obalu Dnjepra

Broj poginulih u ukrajinskom granatiranju prelaza u Hersonskoj oblasti porastao je na četiri, izjavio je danas proruski zvaničnik Kiril Stremousov.

"Znam za četiri stradala. Koliko mi je poznato, trenutno među decom nema povređenih", rekao je Stremousov za "Solovjev lajv", prenosi TASS.

Ranije su proruske vlasti saopštile da su dve osobe poginule, a da je 10 ranjeno u granatiranju prelaza preko reke u Hersonu od strane ukrajinskih snaga.

Prema tom saopštenju, trenutno su na licu mesta hitne službe, a ranjeni su prebačeni u hersonsku regionalnu bolnicu.

Saopšteno je da je civilni prelaz koji je pogođen, funkcionisao tokom noći kako bi se što više lokalnog stanovništva poslalo na istočnu obalu Dnjepra.

Napad se dogodio dok su ljudi evakuisani sa desne obale reke Dnjepar, po naređenju izdatom ranije ove nedelje. Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saljdo objasnio je taj potez povećanjem ukrajinskih udara na grad i zabrinutošću da bi oblast mogla biti poplavljena ako kijevske trupe unište branu u hidroelektrani Kahovska.

Dvojica radnika TV Tavrija iz Hersonske oblasti, i jedan ruski producent, poginuli su u granatiranju na reci Dnjepar u Hersonu od strane ukrajinske vojske, izjavila je u danas Jekaterina Gubareva, zamenik guvernera proruruskih vlasti Hersonske oblasti.

Među poginulima je i ruski producent koji je stigao po pozivu da pomogne Hersonu i regionu.

Regionalni proruski zvaničnici saopštili su ranije da je Ukrajina izvela 12 raketnih udara na civilni prelaz u Hersonu i da je 11 raketa oborila protivvazdušna odbrana, a jedna je pala u rejon Antonovskog mosta.