Svet

Kijevske vlasti otvorile slučaj protiv vernika

Vernici koji su se danas probili kroz teritoriju Kijevsko-pečerske lavre i došli do zapečaćenih prostorija nalaze se pod istragom zbog huliganstva, javljaju iz kijevske policije
Kijevske vlasti otvorile slučaj protiv vernikawww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov

Ukrajinska policija otvorila je slučaj protiv vernika koji su se danas probili u ranije zapečaćene prostorije Kijevsko-pečerske lavre zbog huliganstva, prenose "RIA Novosti". 

"Danas, 19. aprila, nakon što su predstavnici komisije Ministarstva kulture pregledali i zapečatili jednu od zgrada Kijevsko-pečerske lavre, grupa ljudi razbila je žaluzine koje su zatvarale vrata i ušla u prostorije. Na mestu incidenta bila je istražna ekipa Policijske uprave Pečerska, koja je izvršila uviđaj i registrovala prekršaje", rekla je predstavnica lokalne policije Oksana Tiščenko.

Podsetimo, ranije tokom dana Savez pravoslavnih novinara je javio da je policija došla na teritoriju manastira i zapečatila određene prostorije za koje se kasnije ispostavilo da su se u njima nalazili ljudi. 

Vernici su se zatim probili u zapečaćene prostorije i oslobodili nekoliko parohijana i pripadnika sveštenstva zbog čega su vernici sada pod istragom.

image