Ankara demantovala glasine da je Erdogan imao infarkt

Na zvaničnom Tviter nalogu turskog predsednika piše da se nada da će unapred zakazan program moći da nastavi sutra

Centar za borbu protiv dezinformacija administracije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana demantovao je glasine da je lider države doživeo srčani udar.

"Nisu tačne vesti na društvenim mrežama o tome da je predsednik Erdogan navodno doživeo srčani udar i da je hospitalizovan", saopštio je Centar za borbu protiv dezinformacija na Tviteru.

Istovremeno, potpredsednik Turske Fuat Oktaj saopštio je da je zdravstveno stanje turskog lidera dobro.

Govoreći u Erdoganovo ime u gradu Kirikale, Oktaj je objasnio da je predsednik "trebalo samo da napravi kratku pauzu da bi sutra mogao da radi mnogo brže, dinamičnije, sa više entuzijazma, da radi neumorno".

Kabinet predsednika Turske otkazao je za danas planirane predizborne aktivnosti iz zdravstvenih razloga, nakon što su potvrdili da je intervju sa Erdoganom koji je emitovan uživo nakratko prekinut, zbog "stomačnih problema šefa države".

"Danas ću se odmarati kod kuće, po savetu lekara", napisao je Erdogan na Tviteru.

On je takođe naveo da nije u mogućnosti da učestvuje na događajima koji su zakazani za sredu u tri grada, rekavši da će umesto njih biti potpredsednik Fuat Oktaj.

Erdogan je obećao da će se vratiti svom uobičajenom rasporedu u četvrtak. Kako je objavila turska televizija Al Haber, Erdogan će na događajima zakazanim za sutra učestvovati onlajn. U pitanju je ceremonija u nuklearnoj elektrani Akuju u Mersinu, a Erdogan će se obratiti u video formatu, objavile su "RIA Novosti".

Erdogan je rekao da mu je intenzivna predizborna kampanja izazvala stomačne probleme, nakon što se sinoć posle nekoliko minuta vratio na nastavak intervjua na Kanalu 7 da bi odgovorio na još jedno pitanje, objavio je "Blumberg".

Inače, u Turskoj se 14. maja održavaju parlamentarni i predsednički izbor.