Taker Karlson: Američkim medijima zabranjeno da govore o važnim temama, ali istina će pobediti

Postojeće diskusije u medijima u SAD postale su "neverovatno glupe" i "besmislene", dok su debate o važnim stvarima zabranjene odlukom političkih partija i njihovih sponzora, smatra bivši voditelj "Foks njuza"

Bivši voditelj "Foks njuza" Taker Karlson izjavio je da su važne teme zabranjene u američkim medijima, kao i pitanja koja su bitna za budućnost te zemlje.

"Uopšte se ne raspravlja o velikim pitanjima koja definišu našu budućnost: više građanskih sloboda, napredak nauke, demografske promene, moć korporacija, prirodni resursi... Diskusije o tome nisu dozvoljene u američkim medijima", kazao je Karlson u video-snimku objavljenom na Tviteru.

Prema rečima Karlsona, postojeće diskusije u medijima postale su "neverovatno glupe" i "besmislene". Takođe, debate o važnim stvarima zabranjene su "odlukom političkih partija i njihovih sponzora". On je dodao da je trenutno stanje prolazno i da će "istina pobediti".

Podsetimo, američka TV mreža "Foks njuz" objavila je da je postigla sporazum o prekidu saradnje sa jednim od svojih najpopularnijih voditelja Takerom Karlsonom.

"Foks njuz medija i Taker Karlson odlučili su da se raziđu. Mi mu zahvaljujemo na svemu što je za nas učinio kao TV voditelj i pre toga kao saradnik", objavila je ta medijska mreža u saopštenju, dodajući da je Karslonova emisija u petak bila njegova poslednja.

Karlson je više puta kritikovao rukovodstvo SAD, a posebno američkog predsednika Džozefa Bajdena. On je 25. marta rekao da bi izjave prvog čoveka i zvaničnika Bele kuće o eksplozijama na gasovodima Severni tok mogle da postanu "najsmešnija laž američke vlade ove godine".

Voditelj je kazao da bi postupci američkih političara mogli ozbiljno da pogoršaju već zategnute odnose između Vašingtona i Moskve, kao i da su rezultati predsedničkih izbora u zemlji 2020. godine bili namešteni.