Berluskoni se obratio iz bolnice: Spreman sam da se borim (VIDEO)

Lekari i njegova porodica sprečili su njegov otpust iz bolnice uz obrazloženje da bi on pokušao da lično prisustvuje dvodnevnoj konvenciji njegove partije u Milanu, navodi Rojters

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni danas se putem video-poruke obratio članovima svoje partije Forca Italija", što predstavlja prvo obraćanje 86-godišnjeg političara nakon što je hospitalizovan prošlog meseca.

Berluskoni je poručio da je spreman da se vrati na posao.

''Nikad nisam stao, čak ni u poslednjih nekoliko nedelja. Radio sam na novoj strukturi stranke i spreman sam da se vratim na posao i da se zajedno sa vama se borim za slobodu'' rekao je Berluskoni u poruci očigledno snimljenoj u njegovoj bolničkoj sobi.

Kako navodi Rojters, lekari i njegova porodica sprečili su njegov otpust iz bolnice uz obrazloženje da bi on pokušao da lično prisustvuje dvodnevnoj konvenciji njegove partije u Milanu.

Bivši premijer Italije hospitalizovan je 5. aprila i proveo je skoro dve nedelje na intenzivnoj nezi, gde je lečen od infekcije pluća povezane sa hroničnom leukemijom. On je 16. aprila pušten sa intenzivne nege, a lekari navode da se njegovo stanje kontinuirano popravlja.

''Proteklih nekoliko nedelja osetio sam naklonost toliko ljudi, uključujući moje političke protivnike i javno im se zahvaljujem", rekao je Berluskoni, istakavši da mu je to pomoglo da pobedi "zaista opasnu upalu pluća."