Tramp se žalio na presudu, a Kerol bi se još tužakala

Bivši američki predsednik nezadovoljan odlukom porote kojom je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje i klevetu, a njegova suparnica iz sudskog procesa sprema novu tužbu

Bivši predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da je podneo žalbu na odluku porote saveznog suda na Menhetnu, koja ga je u utorak proglasila krivim za seksualno zlostavljanje i klevetu novinarke i kolumnistkinje časopisa "El" Džin Kerol, u građanskoj parnici, i dosudio joj odštetu od pet miliona dolara.

Ali, ako je verovati advokatici Kerolove, Trampu se sprema još jedan sudski proces, budući da ona, kako kaže, razmatra da Trampa ponovo tuži za klevetu, nakon što je bivši američki predsednik izneo "omalovažavajuće opaske" na njen račun tokom gostovanja na Si-En-Enu.

Ona je dodala da će odluku verovatno doneti narednih dana. 

Donald Tramp je, kako je porota presudila, nju seksualno zlostavljao devedesetih, a zatim ju je žigosao kao lažova, navedeno je u odluci sudske porote, preneo je ranije Rojters, uz ocenu da je tako nanet udarac Trampovoj kampanji za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Tokom građanskog sudskog procesa Kerolova (79) je posvedočila da ju je Tramp (76) silovao u robnoj kući na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a zatim naneo štetu njenoj reputaciju tako što je objavio svoju verziju tih seksualnih prestupa koja je, prema njenim rečima, "potpuna prevara i laž".

Porota je, međutim, ustanovila da Tramp nije silovao Kerolovu, već da ju je seksualno zlostavljao.

Devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu, odlučila je nakon rasprave, koja je trajala nešto manje od tri sata, da odredi novčanu kaznu u iznosu od oko pet miliona dolara za kompenzaciju i nanetu štetu Kerolovoj.