Šef obaveštajne službe Ukrajine priznao: Ruski opozicionari nam odaju informacije

Upitani da prokomentarišu izjavu Budanova, Ujedinjene nacije su odgovorile da nisu pročitali šta je tačno bilo rečeno

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov priznao je da Kijev održava vezu sa opozicionarima u Rusiji od kojih dobija tajne informacije.

"Sasvim je jasno da je to tako", rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal "Islandija", ali ipak nije otkrio o kojim pojedincima je tačno reč.

Budanov je juče u drugom intervjuu potvrdio da Ukrajina stoji iza napada na različite javne ličnosti Rusije, nagovestivši da je moguće da se slični napadi mogu očekivati i u budućnosti. Nešto ranije, komentarišući ubistvo Darje Dugine, on je kazao: "Ubijali smo i ubijaćemo Ruse u bilo kojoj tački sveta sve dok Ukrajina u potpunosti ne pobedi". 

Upitani da prokomentarišu ovu izjavu Budanova, Ujedinjene nacije su odgovorile da nisu pročitali šta je tačno bilo rečeno, da ne znaju za tu izjavu, ali da, u načelu, osuđuju bilo kakav teroristički napad. 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na to je rekla da je ovakva reakcija UN-a nedopustiva i da je sekretarijat UN-a, očigledno, degradirao, jer je "profesionalizma tu sve manje", pošto se plasira samo jedan pogled na dešavanja u svetu, a UN ne može ni da organizuje normalno funkcionisanje onih struktura koje su zadužene za monitoring medija i drugih zvaničnih informacija.