Ako dobije na sudu za Trampa je sve moguće

Američki politikolog tvrdi da bi povratak bivšeg predsednika SAD u politiku napravio zaokret u spoljnopolitičkim odnosima

Povratak Donalda Trampa u političku arenu mogao bi da promeni dosadašnji kurs američke podrške Ukrajini, piše politikolog Robert Farli u članku za portal "1945".

Tramp, tvrdi Farli, i dalje je značajna sila u američkoj politici. Bivši predsednik imao je prijateljske odnose sa Vladimirom Putinom, a njegove spoljnopolitičke ideje u suprotnosti su sa idejama mnogih unutar same Republikanske partije.

Ako dobije sudske parnice koje se vode protiv njega, Farli smatra da je za Trampa sve moguće.

Jer on neprestano kritikuje aktuelnu administraciju i njihov odnos prema sukobu u Ukrajini.

Bivši predsednik čak tvrdi da on ne bi dozvolio eskalaciju da je ostao na čelu Bele kuće, kao i da u tom slučaju, ruski predsednik Vladimir Putin "nikada ne bi pristao na to".

Osim toga, Tramp je pozvao na hitne pregovore, jer bi u suprotnom situacija u Ukrajini, po njegovom mišljenju, mogla da eskalira u Treći svetski rat.

Farli istovremeno upozorava da ukoliko sudske istrage protiv bivšeg američkog predsednika budu uspešne, on najverovatnije neće ni moći da učestvuje na izborima 2024. godine.

Bivši američki predsednik Donald Tramp zalagao se za dobre odnose Sjedinjenih Američkih Država sa Rusijom i Kinom, objavljeno je u novoj audio knjizi novinara Boba Vudvorda.

Tokom razgovora koji su, ukupno, trajali više od osam sati, Tramp je novinaru "Vašington posta" rekao da je FBI istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. "uništila sve šanse" da se poprave odnosi između dve zemlje.

"Dopada mi se Putin. Naš odnos bi trebalo da bude vrlo dobar. Zalagao sam se za dobre odnose sa Rusijom, Kinom i ostalima", istakao je Tramp tokom razgovora sa Vudvordom u januaru 2020. godine.

On je dodao da je "dobra stvar, a ne loša" biti u dobrim odnosima sa Rusijom, "pogotovo zbog toga što oni poseduju j...ne 1.332 nuklearne bojeve glave".