Iz administracije Zelenskog ponovo govor mržnje: Rusi, gonićemo vas uvek i svuda

"'Govor mržnje', uzvikuje Rusija histerično na vanrednoj sednici UN-a. Pa šta? Da, Ukrajina vas mrzi", priznao Podoljak

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak danas je ponovo dopustio sebi javne izlive mržnje prema Rusima, što je saopštio na Tviteru. "Ukrajinci mrze Ruse, te ćemo vas goniti uvek i svuda", napisao je on, komentarišući, kako je sam naveo, proteste ruske strane na sednici UN-a zbog govora mržnje kojem su danas podvrgnuti Rusi, a koji dolazi po direktivi iz Kijeva.

"'Govor mržnje', uzvikuje Rusija histerično na vanrednoj sednici UN-a. Pa šta? Da, Ukrajina vas mrzi", priznao je savetnik Zelenskog i dalje dodao:

"Da, gonićemo vas. Uvek i svuda. Sa vama nema o čemu da se priča". 

Podoljak je dalje upozorio da će "Ukrajina uhvatiti svakog od njih" - misleći na predstavnike Rusije - pravnim putem ili, kako je dalje kazao, fizički. 

"Da, predstavnici Rusije će bez sumnje platiti svoje dugove. I prestanite da eksploatišete UN - međunarodno pravo se ne odnosi na ratne zločince. Samo sačekajte da nastupi vaš trenutak istine pred tribunalom", napisao je on.

Otvoreni govori mržnje kijevskih zvaničnika nisu retkost za sve one koji prate situaciju i pokušavaju objektivno da isprate aktuelna dešavanja koja se tiču ukrajinskog konflikta.

Svega pre nekoliko dana, drugi kijevski zvaničnik, Kiril Budanov, inače, šef ukrajinske obaveštajne službe, indirektno je najavio novu rundu terorističkih napada na javne ličnosti iz Rusije, priznavši ujedno da je kijevski režim do sada već uspeo da dođe do nekih od njih.

U nekoj od ranijih izjava, Budanov je, komentarišući ubistvo Darje Dugine, kazao sledeće: "Ubijali smo i ubijaćemo Ruse u bilo kojoj tački sveta sve dok Ukrajina u potpunosti ne pobedi", dok je poznati ukrajinski portal UNIAN na Telegramu objavio javno dostupnu anketu za čitaoce u kojoj se postavlja pitanje ko bi, od ponuđenih ruskih novinara i medijskih ličnosti, trebalo da bude nova meta terorističkog napada. 

Niko sa Zapada još nije osudio govor mržnje i otvorene pozive za napad na Ruse.