Trudo se iznervirao zbog Meloni: Brinu nas prava osoba koje "u sebi imaju dva duha"

U Italiji je vlada Melonijeve u januaru zatvorila rupu u zakonu koja je gradonačelnicima i opštinskim zvaničnicima dala ovlašćenje da daju zakonsko starateljstvo istopolnim parovima

Premijer Kanade Džastin Trudo osudio je stavove italijanske premijerke Đorđe Meloni o pravima LGBT osoba na sastanku na marginama samita G7 u Hirošimi.

"Kanada je očigledno zabrinuta zbog nekih pozicija koje Italija zauzima u pogledu LGBT prava", rekao je, kako prenosi "Politiko" "vidno iznervirani" Trudo italijanskoj premijerki.

On je, međutim, italijanskoj desničarki rekao da se "raduje da razgovara o tome".

"Lideri su takođe razmenili mišljenja o važnosti zaštite i odbrane ljudskih prava, uključujući prava 2SLGBTKI+ ljudi", navodi se u saopštenju kanadskog lidera. Ukoliko nekome nije sasvim jasan pomenuti akronim, kanadska vlada na taj način govori o ljudima koji se osećaju kao da "u sebi imaju dva duha", lezbejkama, gejevima, biseksualcima, transrodnim osobama, kvir, interseksualnim, aseksualnim osobama i onima koji "preispituju svoju seksualnu orijentaciju".

Na sastanku sa Trudoom, Meloni je istakla da "njena vlada prati sudske odluke i da ne odstupa od prethodnih odluka".

U Italiji je vlada Melonijeve u januaru zatvorila rupu u zakonu koja je gradonačelnicima i opštinskim zvaničnicima dala ovlašćenje da daju zakonsko starateljstvo istopolnim parovima.