Svet

Zelenski sa američkim senatorom u Kijevu (VIDEO)

Hvala vam na poseti, vašem čvrstom stavu i doprinosu jačanju odbrambenih sposobnosti Ukrajine, kazao je ukrajinski predsednik koji se sastao sa Lindzijem Grejemom
Zelenski sa američkim senatorom u Kijevu (VIDEO)www.globallookpress.com © IMAGO/PRESIDENT OF UKRAINE apa

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sastao se danas u Kijevu sa republikanskim senatorom Lindzijem Grejemom iz Južne Karoline i zahvalio mu na doprinosu jačanju odbrambenih sposobnosti ukrajinske vojske.

"Sastao sam se sa senatorom Sjedinjenih Država Lindzijem Grejemom. Hvala vam na poseti, vašem čvrstom stavu i doprinosu jačanju odbrambenih sposobnosti Ukrajine", napisao je Zelenski na Telegramu.

Podsetimo, komentarišući pad američkog drona u Crnom moru, senator iz Južne Karoline Lindzi Grejem je ranije rekao da bi SAD trebalo da sruše svaki ruski vojni avion koji se približi nekoj američkoj letelici u vazdušnom prostoru iznad otvorenog mora.

Gostujući u emisiji Šona Hanitija na "Foks njuzu", Grejem je rekao da bi Rusiju trebalo pozvati na odgovornosti i reći joj da "ako se ikada približite nekoj američkoj letelici iznad otvorenog mora, srušićemo vam avione".

Grejem je izjavio da se predsednik Džozef Bajden zaledio od straha od Rusije i drugih stranih pretnji. Haniti je naglasio da ruski predsednik Vladimir Putin "posmatra" incidente poput nedavno oborenog kineskog balona kako bi ispratio Bajdenov "nedostatak reakcija".

image