Svet

Ilon Mask došao u sedište "Tvitera" noseći lavabo (VIDEO)

Novi vlasnik kompanije na prvi dan posla doneo umivaonik
Ilon Mask došao u sedište "Tvitera" noseći lavabo (VIDEO)www.globallookpress.com © www.imago-images.de

Ilon Mask je objavio snimak svog ulaska u sedište kompanije "Tviter" na kome u rukama nosi predmet nalik umivaoniku, a video je propratio šaljivom igrom rečima: "Ulazim u sedište Tvitera – imajte to na umu!"

Let that sink in bi u bukvalnom prevodu značilo "pustite taj umivaonik unutra", ali zapravo znači nameru da se nešto razmotri kako bi moglo u potpunosti da se razume i proceni. To je i Maskova igra rečima, budući da se "umivaonik" na engleskom kaže sink.

Vlasnik kompanije "Tesla" i izvršni direktor "Spejs iksa" je na svom Tviter nalogu objavio snimak ulaska u sedište kompanije u San Francisku.

Potencijalni kupac "Tvitera" napisao je u odgovoru na svoj snimak da je u toj kompaniji "upoznao mnogo kul ljudi".

Uprkos Maskovom dramatičnom ulasku, i dalje nije precizirano da li je njegova kupovina Tvitera završena. 

"Tviter" je potvrdio "Asošijejted presu" da je Maskov video autentičan, ali nije želeo dalje da komentariše.

Mask ima vremena do petka u 17 časova po istočnom vremenu da završi svoj dogovor o kupovini "Tvitera", a u suprotnom će se ponovo suočiti sa suđenjem.

Ilon Mask je ranije nameravao da preuzme društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, ali je potom želeo da se povuče iz posla uz objašnjenje da je Tviter sakrio broj lažnih profila, što utiče na njegovu vrednost.

"Tviter" je uzvratio tužbom, pa je sud u Delaveru, gde je tužba podneta, dao rok do petka u pet popodne po lokalnom vremenu da Mask kompletira kupovinu, ili će sudski postupak po tužbi biti pokrenut.

Najbogatiji čovek sveta, prema navodima američkih medija, u narednom periodu upoznaće se sa poslovanjem i radom "Tvitera", a zaposlenima će se obratiti u petak.

Inače, Mask je svoje zanimanje na Tviter profilu, društvenoj mreži na kojoj je veoma uticajan i ima više od 110 miliona pratilaca, promenio u "Chief Twit", što bi moglo da se prevede kao šef ili "poglavica" Tvitera. Takođe, kao svoju lokaciju označio je "upravna zgrada Tvitera".

image