Svet

FBI zabrinut za život doušnika koji im je otkrio informacije o potkupljivanju Bajdenovih

FBI je svog doušnika koristio u više istražnih slučajeva koji datiraju još od administracije predsednika Baraka Obame i za kog se tvrdi da je "veoma verodostojan"
FBI zabrinut za život doušnika koji im je otkrio informacije o potkupljivanju BajdenovihGetty © Mark Wilson

FBI se "plaši" za život doušnika koji je američkog predsednika Džozefa Bajdena optužio za umešanost u kriminalnu šemu podmićivanja sa stranim državljaninom, izjavio je član moćnog nadzornog odbora Predstavničkog doma.

"Upravo sam napustio sastanak nadzornog odbora. FBI se plaši da će njihov doušnik biti ubijen ako se otkrije identitet, na osnovu informacija koje je izneo o porodici Bajden", napisala je predstavnica Ana Paulina Luna na Tviteru nakon zatvorenog brifinga FBI-a.

Ona je za "Foks njuz" dodala da su brige FBI-a "alarmantne i zastrašujuće".

Predsedavajući Odborom za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer i FBI nisu odmah odgovorili na "Foksov" zahtev za komentar.

Nedavno je obelodanjeno da FBI poseduje dokument, obrazac FD-1023 od 30. juna 2020. godine, koji sadrži detaljne informacije izvora koji tvrdi da je Bajden, dok je bio potpredsednik, bio umešan u šemu podmićivanja od pet miliona dolara sa stranim državljaninom, u zamenu za uticaj na političke odluke.

Takva vrsta dokumenta se koristi od strane Biroa za informacije koje potiču od poverljivih izvora.

FBI je svog doušnika koristio u više istražnih slučajeva koji datiraju još od administracije predsednika Baraka Obame i za kog se tvrdi da je "veoma verodostojan".

Direktor FBI Kristofer Rej će zbog nepoštovanja Kongresa povodom ovog slučaja i njegovog odbijanja da fizički preda FD-1023 obrazac biti saslušan pred sudom. 

"On još uvek pokušava da zaštiti Bajdenovu administraciju od njene sopstvene bolesne korupcije", rekla je Ana Paulina Luna "Foksu".

image