Svet

Ukrajinci napali dečije odmaralište i centar za evakuaciju u Hersonskoj oblasti

Napadi Oružanih snaga Ukrajine na civile se nastavljaju
Ukrajinci napali dečije odmaralište i centar za evakuaciju u Hersonskoj oblastiwww.globallookpress.com © Alexander Legky

Oružane snage Ukrajine danas su izvele raketni napad na dečije odmaralište u Geničeskom okrugu Hersonske oblasti, rekao je za medije predstavnik hitnih službi.

"Kijevski režim nastavlja da napada civilnu infrastrukturu. Izvršen je raketni napad po dečijem odmaralištu, a za to su najverovatnije iskorišćene rakete 'storm šedou'. PVO jedinice oborile su jednu raketu, a druge dve su se, nažalost, srušile u regiji u kojoj se nalazi odmaralište", rekao je on.

Drugi izvor za "RIA Novosti" javio je da su Ukrajinci danas napali još jedan evakuacioni centar kod grada Aljoški u Hersonskoj oblasti, nakon što je juče bio izveden sličan napad u mestu Golaja Pristanj

Ukrajinski vojnici napadaju evakuacioni centar koji se nalazi pored potopljenog dela puta M-15 (Odesa-Taganrog). Napadi se sprovode u trenucima kada spasioci i kola hitne pomoći prilaze centru, otkrio je jedan od volontera. 

image