Svet

Tramp: Nisam kriv (VIDEO)

Mi smo nacija u opadanju, naša država propada, a establišment izmišlja prevare kako bi se mešao u izbore, poručio je bivši predsednik SAD
Tramp: Nisam kriv (VIDEO)© FOTO TANJUG/AP Photo/Evan Vucci, File

Ja sam nevin čovek, u pitanju je mešanje u izbore na najvišem nivou, poručio je bivši predsednik SAD u videu na svojoj društvenoj mreži "Istina".

"Mi smo, nažalost nacija u opadanju, a oni napadaju popularnog predsednika koji je imao najviše glasova na izborima u istoriji SAD", istakao je on. 

Tramp je dodao da je u pitanju prevara, poput one o optužbama o navodnoj zaveri sa Rusijom.

"Ne mogu da prestanu da izmišljaju prevare, zato što je u pitanju mešanje na izborima na najvišem nivou. Ja sam nevin čovek", ponovio je bivši predsednik SAD.

Kako ističe, za SAD bi bilo bolje kada bi establišment energiju preusmerio na "iskrenost i integritet".

"Ranije smo bili energetski nezavisni, imali smo jaku vojsku koja nije bila 'društveno osvešćena', bilo smo poštovani širom sveta, imali smo najveće smanjenje poreza u istoriji", rekao je Tramp.

Kako dodaje, trenutno je meta napada zato što mu ankete predviđaju pobedu na narednim izborima i trenutno je značajno ispred predsednika SAD Džozefa Bajdena i ostalih republikanskih kandidata. 

"Naša država ide u pakao, a oni napadaju Donalda Trampa i koriste Ministarstvo pravde i FBI kao oružje", rekao je on.

Kako je istakao, SAD imaju puno problema i ovo ne bi trebalo da bude jedan od njih.

Bivši predsednik je podsetio na izveštaj specijalnog tužioca Džona Darama koji pokazuje da FBI nije imao konkretne dokaze na osnovu kojih bi pokrenuo istragu o navodnoj zaveri Trampovog izbornog štaba i Rusije za vreme izborne kampanje 2016. godine.

"Ovo je prevara. Videli ste Daramov izveštaj, sve je to bila prevara. Oni su izgubili a mi smo pobedili. Imamo podršku", rekao je on.

Kako je dodao, žele da mu unište reputaciju kako bi pobedili na izborima.

"Borićemo se protiv ovoga kao što smo se borili prethodnih 7 godina. Ponovo, mi smo nacija u opadanju, naša država propada, a oni rade ovo", zaključio je Tramp.

Podsetimo, bivši američki predsednik je saopštio da je protiv njega podignuta optužnica za pogrešno rukovanje dokumentima, koje je zadržao nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine i da će u sudnici u Majamiju morati da se pojavi sledećeg utorka.

Ovo je prva federalna optužnica u istoriji SAD protiv nekog od bivših američkih predsednika, prenosi "Glas Amerike".

Tužioci su mesecima gradili slučaj u kojem se navodi da je Tramp namerno zadržao poverljiva dokumenta u vezi sa američkim obaveštajnim i odbrambenim planovima, čak i nakon što su tužioci prošle godine zahtevali da se svi takvi dokumenti vrate, navodi "Volstrit džornal".

image