MO Rusije: Ruska vojska uništila još devet tenkova, od toga četiri "leoparda" (VIDEO)

Pored devet tenkova, kijevske snage su takođe izgubile i jedanaest oklopnih transportera, među kojima je pet američkih borbenih vozila "bredli", 14 oklopnih transportera i samohodna haubica "cezar" francuske proizvodnje, istakao je on

Ruska vojska uništila je devet ukrajinskih tenkova, uključujući četiri nemačke proizvodnje "leopard 2", pošto je uspešno odbila pokušaje napredovanja kijevskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je u protekla 24 sata "nastavila bezuspešne pokušaje izvođenja ofanzivnih operacija" na jugu Donjecke Narodne Republike, u blizini grada Bahmuta i u Zaporoškoj oblasti, rekao je portparol ministarstva general-potpukovnik Igor Konašenkov na brifingu u subotu.

Pored devet tenkova, kijevske snage su takođe izgubile i jedanaest oklopnih transportera, među kojima je pet američkih borbenih vozila "bredli", 14 oklopnih transportera i samohodna haubica "cezar" francuske proizvodnje, istakao je on.

Prema podacima MO RF, ukrajinska vojska je tokom tog perioda u zaporoškom i južnodonjeckom pravcu izgubila do 300 vojnika.

Konašenkov je dodao da su sredstva protivvazduhoplovne odbrane Rusije oborile ukrajinski MiG-29 u Donjeckoj Narodnoj Republici, a presreli su i dve krstareće rakete "storm šedou" i 10 projektila "hajmars".

MO RF je na zvaničnom telegram kanalu podelilo snimak na kojem se mogu jasno videti uništeni "leopardi" i "bredliji".

Šef nemačkog proizvođača oružja "Rajnmetal" Armin Paperger, priznao je gubitak nemačkih oklopnih vozila u Ukrajini u intervjuu za "RND".

Paperger je podelio informaciju odgovarajući na pitanje novinara zašto nemačka javnost malo čuje o gubicima nemačkih sistema naoružanja u Ukrajini.

"Zato što se o njima ne priča. U životu uvek ima gubitaka", kazao je.