Tramp: Tviter u "sigurnim rukama" Ilona Maska

Nekadašnjem predsedniku SAD trajno je suspendovan nalog na mreži zbog "rizika od podsticanja na nasilje", nakon protesta u Vašingtonu posle predsedničkih izbora

Nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je srećan zato što je društvena mreža Tviter sada u "sigurnim rukama" nakon što je tehnološki mogul Ilon Mask postao njen novi vlasnik. Tramp međutim nije otkrio da li namerava da se vrati na dotičnu društvenu mrežu.

Tramp je izrazio mišljenje da njegova društvena mreža Trut soušl "radi i izgleda bolje", preneo je Rojters. "Ja volim istinu", napisao je velikim slovima Tramp u objavi na svojoj platformi.

Trampu je početkom januara 2021. trajno suspendovan nalog na Tviteru, zbog "rizika od podsticanja na nasilje", nakon protesta na Kapitolu u Vašingtonu, izazvanih nezadovoljstvom izbornim rezultatima za predsednika Amerika.

Mask je u maju ove godine izjavio da će nakon što postane vlasnik Tvitera vratiti nekadašnjeg američkog predsednika na tu društvenu mrežu. Tramp je, međutim, izjavio da ne namerava da se vrati.

Nakon što je zvanično postao vlasnik te društvene mreže, Mask je sinoć tvitnuo "Ptica je oslobođena", aludirajući na zaštitni znak Tvitera.