Svet

Skot Riter: Ukrajina će da izgubi 30.000 vojnika u ofanzivi protiv ruske vojske

Rusija je mnogo bolje pripremljena za posledice ukrajinske kontraofanzive nego Ukrajina ili NATO, kazao je bivši američki vojni obaveštajac
Skot Riter: Ukrajina će da izgubi 30.000 vojnika u ofanzivi protiv ruske vojske© Tanjug/Roman Chop via AP

Ukrajina će, pod pritiskom SAD, da izgubi 30.000 vojnika u borbi protiv ruske vojske koja je više nego sposobna da se nosi sa ukrajinskim napadima, predviđa bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter.

Predsednik SAD Džozef Bajden traži reizbor, a posledice po unutrašnju politiku zamrznutog sukoba u Ukrajini nastavljaju da crpe američke vojne i ekonomske resurse, primetio je američki obaveštajac i upozorio da to postaje politički teret.

Pritom, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski traži više vremena, ali vreme nije na strani Ukrajine, kazao je on za Jutjub kanal "Tur of djuti".

Zbog svega ovoga, Amerika će tražiti od Ukrajine da zada odlučujući udarac Rusiji koji ona jednostavno ne može da izvrši, objasnio je Skot Riter.

"Na kraju krajeva, Rusija je mnogo bolje pripremljena za posledice ukrajinske kontraofanzive nego Ukrajina ili NATO, ako do nje uopšte dođe", zaključio je.

image