Mediji: Na zapadu Ukrajine objavljena opšta mobilizacija

Rukovodilac Gradskog teritorijalnog centra za regrutaciju (TCC) i socijalnu podršku grada Ivano-Frankovsk Roman Plitus je 13. juna potpisao naredbu "O sprovođenju opšte mobilizacije", navodi "Zapadni kurir"

Objavljena je opšta mobilizacija ljudskih i transportnih resursa u Ivano-Frankovskoj oblasti, preneo je ukrajinski medij "Zapadni kurir".

"Rukovodilac Gradskog teritorijalnog centra za regrutaciju (TCC) i socijalnu podršku grada Ivano-Frankovsk Roman Plitus je 13. juna potpisao naredbu 'O sprovođenju opšte mobilizacije'. Dokument se odnosi na mobilizaciju ljudi i 'transportnih resursa', pravila za promenu mesta stanovanja i obavezno pojavljivanje vojnih obveznika u gradskom tržnom centru u roku od deset dana", navodi list.

Osim toga, navodi se da preduzeća, ustanove i organizacije, bez obzira na njihovu funkciju, građani – dobavljači vozila za potrebe Oružanih snaga Ukrajine i drugih vojnih formacija treba da isporuče i prenesu vozila i opremu na vreme, u količinama i na adrese utvrđenim pri mobilizaciji.

"Za izbegavanje regrutacije tokom opšte mobilizacije, administrativnu i krivičnu odgovornost snose građani koji je izbegavaju, koji se ne javljaju na poziv teritorijalnim centrima za regrutaciju i socijalnu podršku", dodaje se.