Robert Kenedi Mlađi: Moram da budem oprezan da me CIA ne ubije

Na oprezu sam, poručio predsednički kandidat Robert Kenedi Mlađi

Tokom razgovora sa podkasterom Džoom Roganom, predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi priznao je da dovodi svoj život u opasnost govoreći o ubistvima strica i oca i dodao da "preduzima mere predostrožnosti" kako ga Centralna obaveštajna agencija (CIA) ne bi ubila.

"Moram da budem oprezan", rekao je Kenedi Mlađi na pitanje šta će biti ako postane predsednik. "Svestan sam toga, znate, svestan sam te opasnosti. Ne živim u strahu od toga - uopšte. Ali nisam glup u vezi s tim, i preduzimam mere predostrožnosti", dodao je on.

Kenedi je govorio o tome da je njegov ujak Džon Ficdžerald Kenedi (DžFK) bio "u ratu" sa vojno-industrijskim kompleksom i tvrdio da su obaveštajne agencije "pokušavale da ga prevare" da pokrene vojne operacije na Kubi i u Vijetnamu.

DžFK je na kraju zaključio da mora da "razbije" Ciju "na hiljade komada" i "prospe je u vetar", dodao je Robert Kenedi. "DžFK je vrlo rano saznao da je svrha Cije i obaveštajnog aparata da za njih, za vojni industrijski kompleks, stvore stalan tok novih ratova", rekao je Kenedi i dodao da je DžFK uporno govorio da "nije posao Sjedinjenih Država da diktiraju kakve vlade imaju druge zemlje."

"U oktobru 1963. je čuo da su neki od njegovih Zelenih beretki ubijeni... i rekao je da želi spisak ukupnih žrtava iz Vijetnama. Njegov pomoćnik je došao do njega i rekao da je 75 Amerikanaca stradalo. On je rekao da je to previše i potpisao je tog dana direktivu o nacionalnoj bezbednosti kojom se naređuje svim trupama da napuste Vijetnam... prvih hiljadu tokom sledećeg meseca, a zatim i ostatak do početka 1965. a onda je mesec dana kasnije ubijen", ispričao je Robert Kenedi Mlađi.

Kenedi je i ranije govorio da čvrsto veruje da je CIA ubila njegovog oca i strica.