Predsednički kandidat Robert Kenedi: Poslušajte savet Džona Kenedija, uvažite interese Rusije (VIDEO)

Robert Kenedi Mlađi pozvao je Vašington da se izvini Amerikancima i Ukrajincima zbog svesnog izazivanja sukoba sa Rusijom

Predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi pozvao je Amerikance da poslušaju savet njegovog strica, Džona F. Kenedija i uvaže legitimne bezbednosne brige i interese Rusije.

U govoru o američkoj spoljnoj politici, RFK se osvrnuo na govor svog strica, američkog predsednika Džona Kenedija o ulozi Rusije u Drugom svetskom ratu i njihovim "legitimnim" bezbednosnim brigama.

Prema rečima Roberta Kenedija, govor DžFK iz 1963. je njegov najveći govor i verovatno jedan od najvažnijih u američkoj istoriji.

Naime, ispričao je Robert Kenedi, DžFK je uradio nešto nezamislivo, pozvao je Amerikance da se stave na mesto Rusa, i to u trenutku kada su Rusi bili demonizovani.

Ako želimo mir, moramo to da uradimo, rekao je DžFK i govorio o stradanjima i žrtvama Rusa tokom rata da bi dao na legitimnosti njihovoj zabrinutosti za bezbednost, ispričao je Robert F. Kenedi.

Kenedi Mlađi je takođe podsetio da je u martu 2022. izraelski premijer Naftali Benet otputovao u Moskvu kako bi posredovao između Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

"Izdejstvovao je značajne ustupke od Putina. Ali onda su SAD blokirale svaki dogovor. Rat je sve vreme bio plan", naveo je Robert F. Kenedi Mlađi.

"Obrazac je ovde jasan. Ne samo da Bajdenova administracija obmanjuje američki narod o motivima ovog skupog i tragičnog rata, već je svojom stalnom eskalacijom dovela ceo svet u opasnost od nuklearnog sukoba", naveo je predsednički kandidat i pozvao Džozefa Bajdena da uputi dva izvinjenja.

"Prvo, američkom narodu što ga je doveo u zabludu da podrži ružan proksi rat lažnim izgovorima. Drugo i što je još važnije, ukrajinskom narodu što ga je uvukao u ovaj rat i uništio njihovu zemlju, a sve zarad (izmišljenih) američkih geopolitičkih interesa", dodao je RFK.

Trebalo bi da poslušamo savet Džona F. Kenedija u njegovom govoru o miru iz 1963. kada je rekao: "Nuklearne sile moraju da spreče one sukobe koji dovode protivnika do izbora ili ponižavajućeg povlačenja ili nuklearnog rata", zaključio je njegov bratanac.