Svet

Policija: Meta je bila Nensi Pelosi, osumnjičeni hteo da joj "polomi kolena"

Iz tužilaštva je saopšteno da će protiv osumnjičenog biti podignuta optužnica za pokušaj ubistva
Policija: Meta je bila Nensi Pelosi, osumnjičeni hteo da joj "polomi kolena"www.globallookpress.com © Keystone Press Agency/Chris Kleponis

Čovek koji je optužen za napad na Pola Pelosija, surpuga predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD, rekao je policiji da je želeo da otme Nensi Pelosi i da joj "polomi kolena", saopštile su američke vlasti.

Prema navodima policije, Dejvid Depejp (42) je upao u kuću Pelosijevih kroz stražnja vrata, naišao na Pola Pelosija, napao ga i izudarao čekićem po glavi, zbog čega je Pelosi završio na operaciji zbog frakture lobanje. U izveštaju se dodaje da je Depejp u torbi imao traku i konopac, te da je, tokom napada, vikao "Gde je Nensi?"

Iz tužilaštva je saopšteno da su meta bile kuća Pelosijevih i predsednica Predstavničkog toma, kao i da će protiv Depejpa biti podignuta optužnica za pokušaj ubistva.

"U vreme kada je osumnjičeni ušao u kuću Pelosijevih, on je, zapravo, tražio gospođu Pelosi", rekla je okružni tužilac Bruk Dženkins i dodala da su u kući tada bila samo dva čoveka – Pol Pelosi i napadač.

Ona je dodala da je reč o "politički motivisanom" zločinu i pozvala javnost da "pazi na reči koje izgovaramo i da ublažimo našu političku retoriku".

Optuženom Depejpu preti kazna od 50 godina zatvora.

Ranije se oglasila i predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi, poručivši da je zahvalna na hiljadama poruka, molitvi i lepih želja. 

"Od užasnog napada na Pola u petak ujutru bili smo preplavljeni hiljadama zabrinutih poruka, molitvama i toplim željama", napisala je Pelosi na Tviteru i dodala da je njen suprug bolje, ali da mu predstoji dug proces oporavka.

image