Bivši britanski ministar ide u džunglu: Stranka ga suspendovala nakon što se prijavio za rijaliti šou

Met Henkok je 2021. godine podneo ostavku jer je prekršio mere fizičkog distanciranja za vreme pandemije korona virusa

Bivšeg ministra zdravlja Velike Britanije Meta Henkoka suspendovala je vladajuća Konzervativna partija nakon što se prijavio za rijaliti šou pod nazivom "Ja sam slavna ličnost, izbavi me odavde" koji se održava u džungli.

Henkok je suspendovan iz stranke nakon što je su konzervativci obavešteni da će on otići u Australiju da učestvuje u emisiji dok traje zasedanje parlamenta, prenosi Rojters.

"Nakon razgovora sa Metom Henkokom, razmotrio sam situaciju i verujem da je ovo pitanje dovoljno ozbiljno da pokrene njegovu trenutnu suspenziju", saopštio je zvaničik Konzervativne partije Sajmon Hart.

Međutim, ovo nije prvi skandal britanskog političara. Henkok, koji je vodio zdravstveni resor za vreme pandemije korona virusa, podneo je ostavku 2021. godine jer je prekršio mere fizičkog distanciranja, nedugo pošto su se u medijima pojavile fotografije na kojima ljubi saradnicu Đinu Koladanđelo.

Rijaliti šou u kome će učestvovati snima se u divljini, a brojne poznate ličnosti susreću se sa neobičnim izazovima, kao što je jedenje insekata. Pobednik dobija titulu kralja ili kraljice džungle. Emisija se nekoliko puta našla na meti kritika, a posebno zbog epizode iz 2021. godine kada je jednog takmičara ujela zmija. 

Sa druge strane, producenti su kritikovani jer slavne ličnosti za vreme snimanja programa navodno žive u kontrolisanom okruženju, ali i zbog tvrdnji da su delovi scenografije veštački.