Demonstranti u Francuskoj zapalili kuću gradonačelnika, povređeni njegovo dete i žena

Porodični dom gradonačelnika Vansena Žanbrina napadnut je tokom noći, a njegova supruga je hospitalizovana

Tužilaštvo u Kreteju, opštini nadomak Pariza, pokrenulo je istragu o pokušaju ubistva zbog napada na kuću gradonačelnika L'e le Roz u departmanu Val d Marn, saznaje BFMTV iz pravosudnih izvora.

Porodični dom gradonačelnika Vansena Žanbrina napadnut je tokom noći, a njegova supruga je hospitalizovana.

Žanbrin je saopštio da su njegova supruga i jedno od njihovo dvoje dece, starosti pet i sedam godina, povređeni dok su bežali iz stambenog objekta, prenosi "Rojters".

Te noći izgrednici su gađali Žanbrinovu kuću gde su bili samo njegovi žena i deca, koji su pokušali da pobegnu od brojnih napadača. Gradonačelnik je za vreme incidenta bio u gradskoj većnici.

U saopštenju za javnost Žanbrin je osudio "pokušaj atentata" i ocenio da je napad bio čin "neizrecivog kukavičluka".

Nijedan osumnjičeni nije uhapšen.

Tokom noći je, kako prenose francuski mediji, bilo mirnije, ali je uhapšeno više stotina ljudi. U jučerašnjim neredima u Francuskoj je uhapšeno 719 osoba, povređeno je 45 policajaca i žandarma, a izgorelo je 577 vozila i 74 zgrade, navodi se u današnjem, ažuriranom izveštaju francuskog ministarstva unutrašnjih poslova. 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide naoružani demonstranti što mašu vatrenim oružjem, a lokalni mediji javljaju da su najmanje četiri policajca povređena u napadu vatrenim oružjem u predgrađu Liona.