Svet

Senzacionalna pobeda Natalije Stevanović na Vimbldonu!

Pošto je zabeležila najveći uspeh plasmanom u glavni žreb Vimbldona, srpska teniserka je upisala i najveću pobedu u karijeri
Senzacionalna pobeda Natalije Stevanović na Vimbldonu!© Tanjug/Adam Davy/PA via AP

Natalija Stevanović priredila je senzaciju i na startu takmičenja pobedila nekadašnju prvu igračicu sveta Karolinu Pliškovu, rezultatom 6:2, 6:3.

Srpska reprezentativka nastavila je vimbldonsku bajku i sa terena počistila Čehinju, koja je pre samo dve godine igrala finale na terenima Ol Ingland kluba.

Stevanovićeva je na terenu 18, na kojem su tokom dana prekinuta dva meča zbog upada demonstranata, odigrala partiju koju nikada neće zaboraviti.

U prva četiri gema nije bilo previše uzbuđenja, a onda je devojka rođena u Nišu započela surovu seriju.

Nanizala je sedam uzastopnih gemova (tri brejka) i ekspresno došla do prednosti od 6:2, 3:0.

Pliškova, sada 19. na VTA rang-listi, tek sredinom drugog dela je zaustavila zahuktalu protivnicu, ali jedino što je uspela jeste da izbegne potpuni debakl.

Natalijin uspeh dodatno dobija na značaju jer je morala da prođe kvalifikacije, a onda i zbog kiše da sačeka dva dana da bi izašla na teren.

Ona će zabeležiti ogroman skok na VTA listi, od ponedeljka će u najgorem slučaju biti 163. igračica sveta, što je samo za jednu poziciju slabije od njenog najboljeg plasmana.

Stevanovićeva će se za treće kolo boriti sa Tamarom Korpač iz Nemačke, koja je nakon tri seta eliminisala Kanađanku Kerol Džao.

Vimbldon je počeo u ponedeljak, traje do 16. jula, igra se za nagradni fond od 44,7 miliona funti, a titulu brani Elena Ribakina.

image