Svet

Turneja se nastavlja: Zelenski sutra sa Erdoganom

Ukrajinski predsednik se trenutno nalazi u Bugarskoj gde se sastao sa bugarskim premijerom sa kojim je razgovarao o "bezbednost naših zemalja i cele naše Evrope"
Turneja se nastavlja: Zelenski sutra sa Erdoganomwww.globallookpress.com © Ukrainian Presidential Press Off/Keystone Press Agency

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sutra putuje u Tursku na sastanak sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom, objavio je kanal "Haberturk".

Napominje se će sastanak biti održan na inicijativu turske strane. 

Dvojica lidera će se sastati u Istanbulu uoči samita NATO-a u Vilnjusu, preneo je ranije turski list "Sabah", pozivajući se na diplomatske izvore.

Ukrajinski predsednik se trenutno nalazi u Bugarskoj gde se sastao sa bugarskim premijerom Nikolajem Denkovim.

"Glavni fokus naših razgovora je bezbednost naših zemalja i cele naše Evrope, podrška odbrane i odbrambena saradnja. Osnovni prioritet je energija. I jačanje našeg jedinstva u Evropi", napisao je Zelenski na Telegramu.

Kremlj smatra da Kijev pokušava da uvuče što više zemalja u sukob, dok su mnoge od njih već ušle u njega i direktno i indirektno, ali to neće uticati na ishod Specijalne vojne operacije.

"Vladimir Zelenski će razgovarati i sa bugarskim predstavnicima o nabavci naoružanja, ali to ne može uticati na ishod Specijalne vojne operacije. Trenutna situacija na frontu to potvrđuje", kazao je Peskov, komentarišući posetu ukrajinskog predsednik Sofiji, prenosi TASS.

image