Grčka šalje humanitarnu pomoć stanovnicima novih regiona Rusije

Obratili su nam se aktivisti i poslanici iz Grčke sa željom da na Krim donesemo humanitarni teret za stanovnike novih regiona Rusije, kazao je zamenik predsednika komiteta krimskog parlamenta za javnu diplomatiju i međunarodne odnose Ivan Šonus

Delegacija Grčke namerava da donese humanitarnu pomoć na Krim za stanovnike novih regiona Rusije, izjavio je zamenik predsednika komiteta krimskog parlamenta za javnu diplomatiju i međunarodne odnose, šef Tauridske regionalne nacionalno-kulturne autonomije Grka Ivan Šonus.

"Obratili su nam se aktivisti i poslanici iz Grčke sa željom da na Krim donesemo humanitarni teret za stanovnike novih regiona Rusije", kazao je Šonus.

Prema njegovim rečima, trenutno se razrađuju termini dolaska delegacije i program boravka.

Ranije je objavljeno da je društveni aktivista iz Nemačke Hajnrih Ginc stigao na Krim sa humanitarnim teretom od brižnih stanovnika Nemačke, a dodaje se da će pomoć biti pružena i stanovnicima Hersonske oblasti.

Naime, Grčka i Mađarska blokirale su na sastanku Komiteta stalnih predstavnika EU novi nacrt 11. paketa sankcija Rusiji, preneo je belgijski TV kanal "RTBF". 

Navodi se da Atina i Budimpešta traže isključenje pojedinih kompanija sa liste onih koje podržavaju napore Rusije da prevaziđe sankcije Zapada.

Naime, list "Politiko" ranije je preneo da je Mađarska, dobila podršku Grčke u svom skepticizmu prema antiruskim sankcijama.

Grčka se ranije našla "na tapetu" na sastanku ambasadora EU, zbog, kako se navodi, odbijanja Atine iznetih sugestija o zaobilaženju sankcija.