Skandal na Bi-Bi-Siju: Voditelj maloletniku plaćao za seksi slike

Još se ne zna koja zvezda javnog servisa je umešana u aferu, ali mnoga od te-ve lica su se ogradila tvrdeći da nije reč o njima

Voditelj Bi-Bi-Sija optužen je da je plaćao tinejdžeru za seksualno eksplicitne fotografije, zbog čega će se danas u vladi održati hitan sastanak s generalnim direktorom britanskog javnog servisa.

Navodno je voditelj, čiji identitet još nije otkriven, platio tinejdžeru oko 40.000 evra za eksplicitne fotografije u periodu od poslednje tri godine, a londonski list "San" koji je prvi objavio saznanja o tome, tvrdi da je mladić imao 17 godina kada je voditelj počeo da ga plaća.

Majka tinejdžera je rekla za novine da je njeno dete, koje sada ima 20 godina, iskoristilo novac od voditelja za nabavku kokaina.

Dete je za tri godine od "srećnog tinejdžera postalo zavisnik koji je izgledao kao duh", opisala je majka, a preneo Tanjug.

Tinejdžer će, kaže žena, ako se navodne isplate nastave, "završiti mrtav", objavio je danas londonski list.

"San" tvrdi da se porodica mlade osobe požalila britanskom javnom servisu još 19. maja i da su frustrirani što se voditelj i dalje pojavljuje u programu.

Bi-Bi-Si je saopštio da sve optužbe razmatra veoma ozbiljno i da voditelj u narednom periodu neće voditi emisije.

"Tretiramo sve optužbe veoma ozbiljno i imamo predviđene korake da ih proaktivno rešavamo", naveo je Bi-Bi-Si u saopštenju, a preneo Tanjug.

Urednica Bi-Bi-Sija za kulturu Kejti Razal navela je da mnoga pitanja ostaju bez odgovora, poput toga kako je korporacija istražila pritužbu porodice i da li je bilo prikladno da voditelj, čije ime nije saopšteno, ostane u etru posle ozbiljnih optužbi.

Ova tvrdnja, ako se dokaže, značila bi da će karijera voditelja verovatno biti gotova.

Posle objavljivanja ove vesti mnogi od voditelja javnog servisa Britanije negirali su da je o njima reč, a javila se i njihova najplaćenija zvezda, nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Gari Lineker.

"Žao mi je što ću razočarati mrzitelje, ali nisam ja", napisao je on na Tviteru.

I drugi voditelj Rajlan Klark na Tviteru je napisao: "Nisam ja, bejbi", a ogradio se i Džeremi Vajn, tvrdeći da takođe nije reč o njemu.