Svet

"Psuje, viče, egomanski autokrata": Saradnici ocrnili Bajdena

Američki predsednik je u januaru 2022. godine uhvaćen kako novinara "Foks njuza" Pitera Dusija naziva "glupim ku****** sinom", a bivši pomoćnik Džef Konaton naveo je da je kao senator bio "egomanski autokrata, odlučan da strahom upravlja svojim osobljem", navodi portal "Aksios"
"Psuje, viče, egomanski autokrata": Saradnici ocrnili BajdenaGetty © Justin Sullivan/Getty Images

Američki predsednik Džozef Bajden svoju tešku narav i temperament krije iza pažljivo negovanog imidža ljubaznog ujaka koji voli naočare za sunce i sladoled, ocenio je portal "Aksios".

Iako u javnosti voli da šapuće kako bi poentirao, privatno je sklon vikanju, zbog čega ga najbliži saradnici najradije izbegavaju, navodi američki sajt.

"Bajden ima tako tešku narav da pojedini pomoćnici izbegavaju da se nasamo sastanu sa njim, dok drugi sa sobom vode kolege. Njegove opomene uključuju vikanje i psovanje", piše "Aksios".

Bajdenovo ponašanje iza zatvorenih vrata drugačije je u odnosu na "pažljivo negovan imidž ljubaznog ujaka koji voli naočare za sunce i sladoled Aviator".

Pojedini Bajdenovi saradnici smatraju da bi bilo bolje da predsednik SAD povremeno pokaže svoj temperament u javnosti jer navode da bi time 80-godišnjak ublažio zabrinutost birača da je prestar za tu funkciju.

Objašnjavaju da do burnih reakcija dolazi jer Bajden voli da ispituje svoje saradnike o različitim temama, sve dok ne postane sasvim jasno da oni zapravo ne znaju odgovor na njegovo pitanje.

Nekima su, kako navode, potrebne godine kako bi naučili da reaguju na Bajdenov temperament koji on uspešno krije pred očima javnosti.

"Aksios" podseća da je demokrata u januaru 2022. godine uhvaćen kako novinara "Foks njuza" Pitera Dusija naziva "glupim ku****** sinom", a bivši pomoćnik Džef Konaton naveo je da je kao senator bio "egomanski autokrata, odlučan da strahom upravlja svojim osobljem".

image