Svet

Tramp zahteva odlaganje suđenja za držanje poverljivih dokumenata

Advokati nekadašnjeg američkog predsednika naveli su u podnesku da im datum suđenja u decembru ne daje razumno vreme za pripremu i ocenili predloženi raspored kao nerealan
Tramp zahteva odlaganje suđenja za držanje poverljivih dokumenata© TANJUG/AP Photo/John Locher

Bivši američki predsednik Donald Tramp i njegov pomoćnik Volt Nauta zatražili su od saveznog suda na Floridi da odloži suđenje u slučaju poverljivih dokumenata pronađenih na njegovom imanju u Mar-a-Lago, navodi se u sudskom podnesku Trampovih advokata, prenosi "Rojters".

Tužioci su već tražili odlaganje za 11. decembar, kako bi obe strane imale više vremena da se pripreme.

Trampovi advokati su, međutim, naveli u podnesku da im datum suđenja u decembru ne daje razumno vreme za pripremu, i ocenili su raspored koji je vlada zahtevala kao "nerealan".

"Sud bi trebalo da odloži svako razmatranje novog datuma suđenja", rekli su advokati.

Tramp, koji je najavio kandidaturu za predsedničke izbore 2024, izjasnio se kao nevin pred sudom u Majamiju, a po optužbama da je nezakonito držao poverljiva dokumenta nakon napuštanja Bele kuće 2021. godine. 

Trampovi advokati su u podnesku istakli da je suđenje u decembru neodrživo s obzirom na logističke zahteve njegove predsedničke kandidature, potencijalno veliki broj dokaza koje bi možda trebalo da razmotre i druge slučajeve sa kojima se suočava.

image