Svet

Završena istraga o kesici kokaina u Beloj kući

Istražitelji nisu uspeli da otkriju otiske prstiju s kesice u kojoj je bio kokain, niti da dobiju dovoljan uzorak DNK za upoređivanje s ljudima koji su mogli da ga donesu
Završena istraga o kesici kokaina u Beloj kući© Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Tajna služba je bez uspeha završila istragu o kesici kokaina pronađenoj u Beloj kući budući da nije identifikovala osumnjičenog.

Kokain je pronađen "unutar posude koja se koristi za privremeno odlaganje elektronskih uređaja pre ulaska u Zapadno krilo", saopštila je tajna služba, a preneo Rojters.

Naime, od posetilaca koji ulaze u Zapadno krilo u obilaske traži se da ostave telefone u kasetama u kabinama koje može da koristi i osoblje koje ne može da unese svoje telefone.

Zvaničnici su pregledali zapisnike o posetiocima Bele kuće i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi stotine pojedinaca koji su boravili u Zapadnom krilu Bele kuće u danima koji su prethodili otkriću kesice s drogom, i nisu mogli da identifikuju osumnjičenog.

Objavljeno je da nisu uspeli da otkriju otiske prstiju s kesice u kojoj je bio kokain, niti da dobiju dovoljan uzorak DNK za upoređivanje s ljudima koji su mogli da ga donesu u Belu kuću.

Istražitelji nisu uspeli ni da identifikuju konkretan trenutak ili dan kada je kesica ostavljena ispred Zapadnog krila.

"Bez fizičkih dokaza, istraga neće moći da identifikuje osobu, tako da je zatvorena zbog nedostatka fizičkih dokaza", zaključila je Tajna služba.

image