Srpski golman odbranio dva penala i postao heroj, Sevilja osvojila novi trofej

Andalužani nastavili sa osvajanjem trofeja

Fudbaleri Sevilje prvi su šampioni UEFA-KONMEBOL klupskog izazova pošto su pobedili Independijente, zahvaljujući srpskom golmanu Marku Dmitroviću.

Doskorašnji reprezentativac Srbije izrastao je u heroja Sevilje, koja je došla do trofeja posle boljeg izvođenja penala (4:2), pošto je u regularnom delu meča rezultat bio izjednačen – 1:1.

Dmitrović je odbranio dva penala i tako trasirao put do novog trofeja osvajaču Lige Evrope.
UEFA i KONMEBOL osmislili su novo takmičenje u kojem se sastaju osvajač Lige Evrope i pobednik Kopa Sudamerikana, a zanimljivo je da je utakmica zakazana pre nešto više od nedelju dana.

Ove godine su to Sevilja koja nije čestito ni počela pripreme, pa tako nisu igrali prvotimci poput Ivana Rakitića i Nemanje Gudelja, i Independijente del Vale koji je usred sezone.

Trofej je ove godine poneo je ime po nekadašnjem fudbaleru Andalužana Antoniju Puerti koji je preminuo 2007. godine sa samo 22 godine od srčanog udara.

Strelci su u toku regularnih 90 minuta bili Lautaro Dijaz za Ekvadorce, odnosno Pedro Ortiz za Sevilju.

Pošto nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a tada je zablistao Dmitrović sa dve odbrane – "skinuo" je udarce Lorencu Faraveliju i Marselu Morenu.

"Osvojili smo veoma važan trofej za nas i sve navijače Sevilje. U glavnoj smo fazi priprema, imali smo nedelju dana neverovatno napornog rada i naše noge su teške", rekao je Dmitrović.

Objasnio je i kako je uspeo da pročita dva udarca protivničkih igrača.

"Sve je išlo dobro u penal seriji. Silva mi je dao neke informacije o tome gde obično šutiraju i mogao sam da pretpostavim gde će ići. Bio sam spreman na sve", dodao je srpski golman.

Sedeća prilika za trofej za Sevilju je 16. avgusta kada će protiv Mančester sitija igrati UEFA Superkup.