Britanska ambasadorka na raportu: Bez komentara na optužbe o napadu na Crnomorsku flotu

Debora Bronert ćutke prošla pored novinara i građana koji su skandirali da je Britanija "teroristička zemlja"

Britanska ambasadorka u Rusiji Debora Bronert došla je u rusko ministarstvo spoljnih poslova u koje je bila pozvana na razgovor, kako bi joj bili predati dokazi u vezi sa umešanošću Londona u napade na Sevastopolj, prenose RIA Novosti.

Bronert je jutros oko 10 časova stigla u Ministarstvo, a pre toga su ispred zgrade već stajali ljudi koji su skandirali da je "Britanija teroristička zemlja".

Ambasadorka nije reagovala na skup, ćutke i bez razgovora sa novinarima ušla je u zgradu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Bronert se na sastanku zadržala nešto više od pola sata, nakon čega je odbila da da izjavu za medije.  

Podsećamo, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će britanska ambasadorka u Moskvi biti pozvana u rusko Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa umešanošću Londona u ukrajinski napad na Sevastopolj.

Ruska strana rekla je da će predstaviti britanskoj ambasadorki materijale i dokaze o umešanosti Londona u teroristički napad na bazu Crnomorske flote.

"Obećavam vam da će iste materijale, koje ćemo predati kao dokaz britanskoj strani, dobiti i šira javnost", poručila je Zaharova.