Ukrajinski silogizam: Dajte nam više oružja da vam ne bi dolazili migranti iz siromašnih zemalja

Ako Evropa želi da uspori migracione talase, koji ponovo rastu do nivoa poslednji put viđenih 2015. i 2016. godine, kontinent bi trebalo da brzo da više oružja Ukrajini, rekao je zamenik predsednika ukrajinskog agrarnog saveta Denis Marčuk

Postoji jasna veza između toga koliko će brzo evropske države predati zalihe oružja Ukrajini i koliko će migranata pokušati da otputuje u Evropu, rekao je zamenik predsednika ukrajinskog agrarnog saveta Denis Marčuk u jučerašnjem apelu na "Radiju Ukrajina".

U obraćanju evropskim političarima, on je rekao da "Ukrajini treba više sistema protivvazdušne odbrane i oružja kako bi odbila neprijatelja i učinila ga slabijim".

Kako je rekao, svet je na tu ukrajinsku potrebu veoma slabo reagovao.

Tražeći dodatne isporuke oružja, visoki kijevski zvaničnik je poručio da glad u zemljama u razvoju pokreće masovnu migraciju u Evropu, a da Rusija namerno cilja ukrajinsku infrastrukturu za izvoz hrane koja u mirnodopskim vremenima prosleđuje milione tona žita u Aziju, Afriku i Bliski istok.

"Ako Evropa želi da uspori migracione talase, koji ponovo rastu do nivoa poslednji put viđenih 2015. i 2016. godine, kontinent bi trebalo da brzo da više oružja Ukrajini", rekao je Marčuk zaključivši da će ljudi iz siromašnih zemalja "ići u prosperitetnije zemlje, posebno u Evropsku uniju", te da je u takvim uslovima "potrebno ubrzati naoružavanje".

Marčuk se nije osvrnuo na istraživanje sprovedeno ranije ovog meseca koje pokazuje da je skoro polovina ukrajinskih izbeglica u Nemačkoj izjavila je da želi da ostane u Nemačkoj "zauvek" ili bar "još nekoliko godina", te da je samo 31 odsto anketiranih izjavilo je da želi da se vrati u domovinu po završetku sukoba.