Svet

Tramp u "Njuzviku": Gurnuti smo u proksi rat s Rusijom jer su hteli da me smene

Bivši predsednik SAD poručio je da su Amerikanci najveća žrtva "ruske prevare" koju je politički establišment vodio protiv njega
Tramp u "Njuzviku": Gurnuti smo u proksi rat s Rusijom jer su hteli da me smeneGetty © Handout / Handout

Izveštaj specijalnog savetnika Džona Darama jasno pokazuje da su haranga koju je vašingtonska "močvara" vodila protiv mene i optužbe o navodnom ruskom uticaju bile zločin kakav nije zabeležen, pokušaj puča i zloupotreba američke vlade, poručio je bivši predsednik SAD Donald Tramp.

Njihov cilj je bio da spreče moj izbor, a ako to ne uspe, da me zbace sa funkcije ili sabotiraju moje predsedništvo, potkopaju moj dnevni red u Kongresu, blokiraju moje unutrašnje reforme i mešaju se u moju spoljnu politiku, naveo je Tramp u autorskom tekstu za "Njuzvik".

Skoro tri godine su sprovodili ogromnu kampanju dezinformisanja i progon zasnovan na monstruoznoj laži da sam izdajnik svoje zemlje.

"Koliko god da je ruska prevara bila okrutna za mene, moju porodicu, moje osoblje i toliko nevinih posmatrača, prava žrtva je bio američki narod. Šteta koju je ova prevara nanela Americi je gotovo neprocenjiva. To je podrilo našu demokratiju, ugrozilo našu bezbednost i ugrozilo našu slobodu", navodi Tramp.

U kritičnom trenutku kada je trebalo da smanjimo tenzije sa Rusijom, "ruska prevara" je izazvala masovnu histeriju koja je pomogla da se Rusija odvede pravo u naručje Kine.

Umesto da imamo bolje odnose sa Rusijom na čijoj sam izgradnji ja radio, sada imamo proksi rat sa Rusijom, delimično podstaknut dugotrajnim isparenjima "Rusijagejt" delirijuma. Ukrajina je potpuno razorena. Ubijen je nebrojen broj ljudi. A mogli bismo da završimo u trećem svetskom ratu, navodi Tramp.

Kao što su Tviter fajlovi dokazali, establišment radikalne levice je takođe koristio Rusiju da napadne slobodu govora. Izgradili su sveobuhvatni režim domaće cenzure pod maskom borbe protiv takozvanih "ruskih dezinformacija" sa ciljem blokiranja svakog sadržaja koji im se ne dopada.

Obaveštajna zajednica, mediji i tehnološke kompanije iz Silicijumske doline tada su upotrebili upravo ovaj izgovor - "ruske dezinformacije", da cenzurišu Bajdenov korupcionaški skandal 2020. godine.

Možda najopasnije od svega, takozvana "ruska prevara" je normalizovala upotrebu zakona za progon levičarskih političkih neprijatelja. Radikalne demokrate i njihovi medijski partneri sada navijaju dok Bajdenovo Ministarstvo pravde zahteva od FBI da istražuje roditelje na sastancima školskog odbora, raspoređuje teško naoružane timove da uhapse aktiviste koji se protive abortusu i nastavljaju sveobuhvatni progon vodećeg protivnika Džozefa Bajdena na predstojećim predsedničkim izborima.

Odgovornost sada leži u rukama birača. Daramov izveštaj je potpuno jasno stavio do znanja, a sada je izbor na nama: ili će duboka država uništiti Ameriku, ili ćemo mi uništiti duboku državu, zaključio je Tramp.

image