Zelenski ucenjuje: Ili ja ili Putin; Kompleks političke inferiornosti

Čega se plaši vladar Kijeva?

Zelenski je izjavio da ne bi učestvovao na samitu G20 ako Putin bude tamo. Istovremeno je dodao da se Ukrajina priprema za predstojeći samit, koji će biti održan 15. i 16. novembra, prenela je urkajinska agencija UNIAN.

"Moj lični stav i stav Ukrajine bio je da ako lider Ruske Federacije učestvuje, onda Ukrajina neće učestvovati", rekao je Zelenski.

Na izjavu ukrajinskog predsednika reagovao je senator Ruske Federacije Grigorija Karasina.

Karasin je pitao čega se plaši vladar Kijeva.

"Da li je ovo ultimatum organizatorima? Osnovna želja da se poremeti važan međunarodni događaj? Najverovatnije je to i dalje kompleks političke inferiornosti. Jeftin gest u teškoj situaciji", napisao je na svom Tviter nalogu.

Senator je dodao da je u svakom slučaju pozicija ovog funkcionera manjkava i izgleda provokativno.

Blumberg je ranije javio da je indonežansko ministarstvo spoljnih poslova do sada potvrdilo učešće na samitu samo 17 šefova država. Ni Rusija ni Ukrajina, čiji su predstavnici pozvani na sastanak iako te zemlje nisu deo Grupe 20, još nisu objavile da li će šefovi ovih država učestvovati na sastanku.

G20 je neformalna organizacija grupe 20 industrijski razvijenih zemalja koja objedinjuje najveće ekonomski razvijene zemlje i zemlje u razvoju.