Diskretna kupovina za nepoznatu sumu: Zamak za evropskog komesara

Iz kabineta Tjerija Bretona potvrdili su da je on zaista kupio zamak, ali su odbili da daju više detalja i naveli da je to "lična stvar"

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tjeri Breton kupio je zamak u selu u centralnoj Francuskoj, potvrdili su za "Politiko" iz njegovog kabineta.

Zamak koji se nalazi u selu Garžiles-Dampjer, jednom od najlepših mesta u Francuskoj, a sagradili su ga grofovi Garžiles u 8. veku.

Breton je zamak kupio od slikara Anika Tevenina, koji ga od 1998. godine koristi kao umetničku galeriju. Iz tima evropskog komesara dodali su da on ne planira da živi tamo, već da nastavi da ga koristi kao kulturni prostor.

Prema pisanju lokalnih medija, francuski komesar je diskretno izvršio kupovinu pre nekoliko meseci, i to za nepoznatu sumu.

Slikar Tevenin izjavio je da će nastaviti da upravlja dvorcem, prima publiku i organizuje izložbe, "u skladu sa željama" komesara Bretona.

Iz Bretonovog kabineta potvrdili su da je on zaista kupio zamak, ali su odbili da daju više detalja i naveli da je to "lična stvar".