Si-En-En: Mask za danas najavio masovnu podelu otkaza

Zaposleni će biti obavešteni putem e-pošte, navodi se u imejl poruci do koje je došla američka televizija

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask obavestio je zaposlene u toj kompaniji da će danas početi da deli otkaze.

U mejlu poslatom u četvrtak uveče, zaposleni su obavešteni da će u petak do 12 časova po istočnoameričkom vremenu dobiti obaveštenje o njihovom radnom statusu, prenosi televizija Si-En-En.

"Ako se vaš radni odnos ne prekida, dobićete obaveštenje putem e-pošte na Tviteru. Ako se vaš radni odnos prekida, dobićete obaveštenje o narednim koracima putem lične e-pošte", navodi se u kopiji Maskove imejl poruke do koje je došla američka televizija.

U mejlu se dodaje da će "kako bi se osigurala bezbednost" zaposlenih i Tviter sistema, kancelarije kompanije biti "privremeno zatvorene i da će svi pristupi oznakama biti suspendovani".

Za radnu snagu će ovo biti "neverovatno teško iskustvo kroz koje treba da prođe", zaključuje se u poruci.

Dopis je usledio posle medijskih izveštaja da je Mask planirao da otpusti oko polovine zaposlenih u kompaniji, koju je prošle nedelje kupio za 44 milijarde dolara.

Pre Maskovog dolaska, Tviter je imao oko 7.500 zapolsenh, a američki milijarder već je podelio otkaze nekim direktorima odmah nakon preuzimanja kompanije, između ostalog glavnom izvršnom direktoru Paragu Agravalu, direktoru finansija Nedu Segalu i šefici pravne službe i politike Vidžaji Gade.