Svet

Berlin: Transrodna klimatska aktivistkinja koja je blokirala aerodrom neće u muški zatvor

Trans beskućnica koja "prodaje seksualne usluge", biološki muškarac, definitivno ne želi u zatvor za muškarce, piše nemački "Bild"
Berlin: Transrodna klimatska aktivistkinja koja je blokirala aerodrom neće u muški zatvor© Принтскрин Инстаграм/@allabout.penelopefrank

Radikalna klimatska aktivistkinja Penelope Frank (32) paralisala je berlinski aerodrom krajem novembra 2022. godine tako što je sa svojim saučesnicima stajala na pisti. Rezultat su bili milionski gubici i zadržavanje 4.000 putnika, piše "Bild".

Sada joj preti zatvorska kazna, a budući da je formalno i biološki muškarac, Frank strahuje od odlaska u muški zatvor.

"Ona definitivno ne želi u zatvor za muškarce", piše nemački list navodeći da je transrodna aktivistkinja (i beskućnica koja "prodaje seksualne usluge") na platformi za prikupljanje donacija od stranaca "GouFundMi" traži novac kako bi nekako sprečila svoj boravak u zatvoru.

"Zatvorska kazna bi značila direktno težu posledicu za mene kao trans ženu, usred povećane transfobije u zatvoru za muškarce", navodi Frank. "Sada mi je potrebna vaša finansijska pomoć kako bih se fokusirala na svoj stalni aktivizam. Pogotovo nakon što sam na prošlom sudskom ročištu umalo završila u muškom zatvoru, zato što je javno tužilaštvo raspisalo poternicu zbog mog beskućništva". 

Frank je već prikupila preko 8.000 evra, a objašnjava da je i dalje "registrovana kao muško". To znači da je u očima nemačkih vlasti Penelope Frank muškarac.

"Biološkim muškarcima je mesto u muškim zatvorima. Ako vam se ne sviđa, najbolje je da ne činite nikakve zločine", navodi advokat Joahim Štajnhefel za "Bild" i objašnjava da za klimatske aktiviste ne važe nikakva posebna pravila. 

Budući da se posvetila klimatskom aktivizmu, Frank je sve češće ponestajalo novca, piše list, budući da nije imala vremena da se bavi uslugama pratnje, erotskim aktivnostima preko veb kamere i pojavljivanjem u erotskim filmovima. Potencijalni zatvorenik navodi da nije imala vremena ni za seksualne sastanke, prodaju polovnih dildoa i korišćenog ženskog donjeg veša, od čega je ranije zarađivala. 

image