Svet

Lider Evangelističke crkve upozorio Bajdena: Napustite Niger ili se suočite sa Božjim gnevom

Amerika će teško platiti ako dođe do invazije, kaže primas Ilajdža Ajodel
Lider Evangelističke crkve upozorio Bajdena: Napustite Niger ili se suočite sa Božjim gnevom© Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Lider Evangelističke duhovne crkve, primas Ilajdža Ajodel, upozorio je Sjedinjene Američke Države i predsednika Džozefa Bajdena da ne pokreću invaziju na Republiku Niger, nakon puča u kome je svrgnut predsednik Muhamed Bazum.

Ajodel ocenjuje da bi invazija na Niger označila borbu protiv Boga i dodao da bi to moglo dovesti do trećeg svetskog rata.

On je, komentarišući izjavu vršioca dužnosti zamenika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland, koja traži vraćanje Bazuma na vlast, rekao da je američka invazija na Republiku Niger satanistički i teroristički potez koji će izazvati Božji gnev.

"Ako SAD napadnu Republiku Niger, to će biti satanski i teroristički potez. To bi značilo da Džozef Bajden traži Božji gnev. To je sredstvo za pokretanje trećeg svetskog rata", navodi Ajodel.

U izjavi koju je potpisao njegov medijski pomoćnik Oluvatosin Ošo, primas Ajodel je upozorio Bajdena da narodu Nigera mora da dozvoli da odlučuje o svojoj budućnosti, umesto da im nameće "povratak demokratije".

"Pustite Niger da odlučuje o svojoj budućnosti, ovo je poruka koju Gospod ima za Ameriku. Borba u Nigeru je kao borba protiv Boga, SAD će teško platiti ako se invazija dogodi. Ovo će, takođe, diskreditovati i diskvalifikovati vladu Džozefa Bajdena. Pokušaj invazije na Republiku Niger uništiće njegovu vladu", ističe Ajodel.

On dodaje da bi invazija na Niger izazvala probleme i za mir u svetu. 

"Prerano je za borbu u Nigeru, nemojte započinjati treći svetski rat", zaključio je.

image