Svet

Lukašenko: Potrebna nam je čelična disciplina u poljoprivredi da se ne pretvorimo u Ukrajinu

"Nije po sredi ni diktatura ni kmetstvo, jednostavno je došao trenutak kada je potrebno stisnuti zube", kazao je lider Belorusije
Lukašenko: Potrebna nam je čelična disciplina u poljoprivredi da se ne pretvorimo u Ukrajinu© Tanjug/ AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predlaže da se uvede i poštuje "čelična disciplina" u poljoprivredi kako republika ne bi dospela u istu situaciju kao Ukrajina, prenosi TASS.

"Ako hoćemo napredak, počećemo od ljudi. Čelična disciplina. Ni levo ni desno. Jer ako dobiješ opremu, novac, nove komplekse, ali ljudi se šetaju naokolo, kako je ovde bilo vekovima, neće biti napretka. Dakle, disciplina!", naglasio je Lukašenko prilikom posete farmi u Vitebskoj oblasti, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, nije po sredi ni diktatura ni kmetstvo, jednostavno je došao trenutak kada je potrebno stisnuti zube. "Ako izdržimo - živećemo", objasnio je on.

Lukašenko je tokom ranijih poseta poljoprivrednih preduzeća u zapadnim regionima zemlje rekao da obezbeđivanje prehrambene bezbednosti republike nakon završetka žetvene kampanje, uprkos teškim vremenskim uslovima, ne predstavlja problem.

Ranije je Vlada saopštila da Belorusija ove godine očekuje da će požnjeti bruto rod žitarica i mahunarki, kao i uljane repice i kukuruza u iznosu većem od 9 miliona tona.

image