Svet

Rogov: Ukrajinske trupe izgubile značajan deo rezervi

U očajničkom pokušaju da postignu uspeh na jednom od pravaca fronta, Ukrajinci planiraju da u borbu ubace jurišne jedinice obučene u inostranstvu, rekao je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom"
Rogov: Ukrajinske trupe izgubile značajan deo rezervi© Yevhen Lubimov/Keystone Press Agency

Ukrajinske trupe u regionu Zaporožja već su aktivirale dve trećine rezervi koje su bile pripremljene za ofanzivu, izjavio je za "RIA Novosti" Vladimir Rogov, lider pokreta "Zajedno sa Rusijom".

"Sada su Oružane snage Ukrajine na Zaporoškom frontu već iskoristile dve trećine rezervi, čiji je značajan deo već izgubljen u borbi", rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, jurišne jedinice obučene u inostranstvu ostaju neiskorišćene. "Reč je o nekoliko desetina hiljada vojnika koje planiraju da ubace u borbu u očajničkom pokušaju da postignu uspeh na jednom od pravaca fronta", naglasio je Rogov.

Ukrajinska kontraofanziva u počela je 4. juna, a Kijev je u borbu rasporedio brigade koje je obučio NATO, naoružane zapadnom opremom, uključujući tenkove "leopard".

Rusko Ministarstvo odbrane je 4. avgusta saopštilo da su ukrajinske trupe od početka "kontraofanzive", u periodu od juna do jula, izgubile više od 43.000 ljudi i više od 4.900 komada oružja.

image