Svet

Da li ćemo konačno videti Trampa na zatvorskoj fotografiji? (FOTO)

Iako su nakon prethodnih optužnica Trampu uzimali samo otiske prstiju - vlasti u Džordžiji navode da će se prema bivšem predsedniku ponašati kao prema bilo kom drugom
Da li ćemo konačno videti Trampa na zatvorskoj fotografiji? (FOTO)Getty © Photo by Mike Stobe/Getty Images

Postoje velike šanse da će nakon podizanja optužnice protiv njega u Džordžiji zbog pokušaja da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, bivši predsednik Amerike Donald Tramp konačno biti fotografisan pri hapšenju. 

Njegova zatvorska fotografija, ocenjuju mediji, mogla bi da postane najpoznatija slika tog tipa na svetu. 

Optužnica podignuta u Džordžiji je, podsećamo, četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine na kojima je izgubio od aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena. 

Iako protokol to nalaže, te internetom mesecima kruže lažne fotografije na kojima Tramp u rukama drži prepoznatljivu pločicu na kojoj pišu njegovo ime i zatvorski broj, nakon podizanja prethodne tri optužnice bivši američki predsednik nije bio fotografisan.

U ranijim optužnicama, Trampu su, kako prenosi "Jahu njuz", jednostavno uzimali otiske prstiju.

Međutim, šerif okruga Fulton u Džordžiji Pat Labat obećao je da će Tramp biti tretiran kao i bilo ko drugi, i da će, ukoliko bude optužen, propisno biti zabeležena i njegova fotografija.

"Osim ako mi neko ne kaže drugačije, mi sledimo naše uobičajene prakse, i spremni smo da fotografišemo optuženog nevezano za njegov status", rekao je Labat. 

Ipak, fotografija nakon četvrte optužnice najverovatnije neće imati težinu koju je mogla imati ona koja je trebalo da bude uslikana posle prve (koja je u vezi sa isplaćivanjem novca porno zvezdi Stormi Denijels), a koju su medijski eksperti u to vreme nazivali budućom "kulturnom ikonom našeg vremena" i "ključnom slikom 21. veka".

image