Svet

Savetnik Erdogana: Pripremamo posetu Putina Turskoj

Pregovori su u toku, otkrio je glavni savetnik Erdogana
Savetnik Erdogana: Pripremamo posetu Putina Turskojwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Glavni savetnik turskog predsednika Akif Čagataj Kilič izjavio je za "Si-En-En Turk" da Turska priprema posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Ankari. 

"U Rusiji se zbog trenutne situacije sada određuje raspored i u toku su pregovori o datumu posete", rekao je on. 

U isto vreme, turske novine "Sabah" prenele su informaciju da mesto susreta dvojice predsednika, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, može da bude Rusija, iako nije navedeno kada bi se njihov susret mogao dogoditi. Na tu temu u medijima se pojavilo više informacija, a 16. avgusta Telegram kanal "Šot" (Shot) objavio je vest da, prema njihovim izvorima, susret može da bude održan 31. avgusta. 

Kako su prenele turske novine "Sabah", susret lidera Turske i Rusije je izuzetno bitan, pre svega zbog bezbednosti u Crnom moru. Nakon 17. jula, kada je Sporazum o žitu prestao da važi, bezbednosna situacija u Crnom moru se pogoršala. 

Glavni savetnik Erdogana takođe je potvrdio da između Moskve i Ankare nije došlo do zahlađenja odnosa, da dve države nastavljaju aktivnu saradnju, kao i da se pregovori o Sporazumu o žitu nastavljaju, prenosi TASS. 

image