Svet

Medvedev: Zapad će moliti za prekid sukoba u Ukrajini, njihov poraz je neminovan

Ovo je egzistencijalni sukob i rat za samoodržanje, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije
Medvedev: Zapad će moliti za prekid sukoba u Ukrajini, njihov poraz je neminovan© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP, File

Zapadne vlasti će se promeniti, a njihove elite će se umoriti i moliti za pregovore i zamrzavanje sukoba u Ukrajini, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Svaka kontraofanziva iz Kijeva biće, kako je rekao, ugušena, a Rusija neće stati sve dok sadašnja ukrajinska država ne bude uništena do temelja.

"Rat vanzemaljaca pre ili kasnije postaje dosadan, skup i nebitan. Ali za nas je to tragedija koja uključuje naš narod. Ovo je egzistencijalni sukob. Rat za samoodržanje. Ili oni ili mi", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Poraz Zapada u Ukrajini je neizbežan, naglasio je.

"I neka njihovi lideri, koji su zaboravili na sopstvene građane, govore jedni drugima da će oružjem i novcem podržavati stubove nezavisne Ukrajine koliko god treba. Oni će obučavati vojnike za kijevsku fabriku mesa, oni će obnoviti ruševine umiruće ekonomije Banderinog režima", naveo je Medvedev.

On je dodao i da je ukrajinski sukob strani rat za zapadni svet, kao i da Rusija nema izbora – ili će uništiti neprijateljski politički režim u Kijevu ili će kolektivni Zapad na kraju rastrgnuti Moskvu.

"Zbog toga je jedini način potpuno odstranjivanje državne mašinerije neprijateljske zemlje i apsolutne garancije lojalnosti za budućnost", naglasio je Medvedev.

Te garancije, naveo je, mogu se dati samo kontrolom Rusije nad svime što se dešava i što će se dešavati na teritorijama "bivše države banderovaca".

image