Ursula fon der Lajen sa sa Vučićem o evropskom putu Srbije, sa Kurtijem o deeskalaciji na severu KiM

Predsednik Evropske komisije će učestvovati na večeri koju organizuje premijer Grčke Kirijakos Micotakis

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je da se danas u Atini sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je razgovarala o deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije.

"Razgovarala sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o potrebi za konstruktivnim angažovanjem na deeskalaciji situacije na severu Kosova i napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji", napisala je Fon der Lajen na društvenoj mreži X (Tviter).

Dodala je da je bliža integracija Evropske unije i Zapadnog Balkana od ključnog značaja, posebno usled rata u Ukrajini.

"Ponovo se vratiti u dijalog"

Ursula fon der Lajen saopštila je da se u Atini sastala sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem sa kojim je razgovarala o deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije.

"Razgovarala sam sa premijerom Aljbinom Kurtijem o potrebi da dođe do deeskalacije situacije na severu Kosova, ponovnog uključivanja u dijalog uz posredstvo Evropske unije i sprovođenja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", napisala je Fon der Lajen na društvenoj mreži X (Tviter).

Dodala je da je od ključnog značaja da se sruše barijere u regionu i da Zapadni Balkan bude bliži Evropskoj uniji.

"Nastavićemo da rušimo barijere između naših regiona"

Predsednica Evropske komisije poručila je danas da države koje žele da postanu članice Evropske unije treba približiti Uniji.

"Naše prijatelje, zemlje koje žele da postanu članice EU, moramo mnogo brže da približimo Uniji", napisala je Fon der Lajen na društvenoj mreži X (Tviter).
Ona je dodala da joj je drago što je u Atini kako bi razgovarala o evropskoj perspektivi suseda i partnera na istoku i na Zapadnom Balkanu.
"Nastavićemo da rušimo barijere između naših regiona", poručila je predsednica Evropske komisije.

Fon der Lajen će učestvovati na večeri koju organizuje premijer Grčke Kirijakos Micotakis.